Papier met bietenpulp

Suikerbietenpapier is een baanbrekende innovatie van Cosun Beet Company en papierproducent Crown Van Gelder. Het papier, Crown Native genaamd, is gemaakt met 20% suikerbietvezels uit bietenpulp, een zijstroom van de suikerproductie en is een duurzame vervanger voor houtvezels.

Meer informatie over Crown Native

Duurzaamheid

Het suikerbietenpapier heeft een beduidend lagere ecologische voetafdruk. Dit gebeurt op meerdere terreinen: van het verminderen van CO2-uitstoot en fijnstofvorming tot verminderen van de benodigde landbouwgrond. Door de lokale teelt zijn ook minder transportbewegingen nodig.


 

Industriële markt 

Deze innovatieve verpakking, die 20% suikerbietvezels bevat, hebben we nu geïntroduceerd in ons industriële verpakkingsportfolio. We zijn erin geslaagd een zak van 25 kg te ontwikkelen die geen wezenlijke verschillen vertoont in vergelijking met de standaard papieren zak. Om te bepalen of deze zakken zich tijdens hun levenscyclus gedragen als standaardzakken bij klanten, hebben we de verpakking uitgebreid getest, en met mooi resultaat! Door gebruik te maken van lokaal geproduceerde virgin vezels van suikerbieten is dit papier geschikt voor voedselverpakkingen. Volledig FDA-conform en BfR36-goedgekeurd.

Van Gilse verpakkingen

Van Gilse gaat als eerste merk suikerverpakkingen gebruiken die gemaakt zijn van eigen suikerbietvezels. Sinds de zomer van 2021 wordt de Van Gilse één kilo kristalsuiker verpakt in suikerbietenpapier. Momenteel wordt er stap voor stap gekeken naar het uitbreiden van het gebruik van bietenpapier voor andere artikelen, inclusief onze Van Gilse 750 pakken.

Bright Beet Book

Naast het gebruik van suikerbietenpapier voor verpakkingen biedt het papier ook verschillende andere mogelijkheden. Denk hierbij aan tasjes, inpakpapier en flyers. Maar ook in boeken kan het gebruikt worden. Zo heeft Cosun Beet Company in november 2021 ’s werelds eerste boek, gemaakt van suikerbietenpapier, gelanceerd. In het Bright Beet Book staan meer dan 130 verschillende toepassingen van de biet.

Bekijk de online versie hier

Hoe herken je suikerbietpapier?

Het papier bevat bruine stippen, die aan de buiten- en binnenkant van de verpakking te zien zijn. Dit zijn donkere stukjes kurkdeeltjes van de "schil" van de suikerbiet. De suikerbiet maakt deze kurkdeeltjes aan ter bescherming als hij ergens tegenaan schuurt, bijvoorbeeld tijdens transport.

Crown Native is een samenwerking met Crown Van Gelder en Duynie Group

MENU

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.