Fidesse®

Sappigheid. Bite. Veelzijdigheid. Je plantaardige product heeft een texturiser nodig die deze belangrijke eigenschappen combineert. Fidesse®, een nieuw en upcycled ingrediënt uitsluitend gemaakt van suikerbietenpulp, biedt dit allemaal – en meer! Als het gaat om toepassingen zoals vleesalternatieven of fingerfood, willen consumenten geen concessies doen aan smaak, kleur of textuur. Met Fidesse® is dat niet nodig.

Nieuwsgierig geworden naar Fidesse®? Ontdek en proef de verschillende mogelijkheden tijdens de Fi Europe in Frankfurt, van 28 tot en met 30 november, op onze stand 3.1G60.

Suikerbietenpulp is een waardevolle zijstroom van de suikerproductie. Met behulp van een unieke technologie wordt de bietenpulp zorgvuldig verwerkt tot een ingrediënt dat zowel functioneel als voedzaam is.

Waarom kiezen voor Fidesse®?
Fidesse® biedt tal van voordelen:

  • Textuur. Fidesse® geeft een uitstekende textuur en bite aan allerlei soorten plantaardige (of hybride) voedingsmiddelen.
  • Sappigheid. Fidesse® houdt het water uitstekend vast en geeft het tijdens consumptie weer af om uw product sappiger te maken.
  • Neutrale smaak en kleur. Door deze unieke eigenschap kunt u Fidesse® in zowel lage als hoge doseringen toevoegen, waardoor u het perfecte product kunt creëren.
  • Veelzijdigheid. Fidesse® kan in een breed scala aan toepassingen worden gebruikt. Het kan direct worden gebruikt, of gemakkelijk worden vermalen tot kleinere deeltjes.


 

  • Lokaal geteeld. De enige bron van Fidesse® is suikerbietenpulp van lokaal geteelde suikerbieten.
  • Plantaardig. Suikerbietenpulp is een zijstroom van het suikerproductieproces. Hierdoor heeft het een lage ecologische voetafdruk. Omdat het 100% plantaardig is, is het geschikt voor zowel veganisten als vegetariërs.
  • Gezond. Fidesse® is vetarm en vezelrijk.
  • Hoge beschikbaarheid. Fidesse® is lokaal in grote hoeveelheden verkrijgbaar via een korte toeleveringsketen.
  • Gebruiksvriendelijk: Fidesse® wordt individueel snel ingevroren (IQF) tot gemakkelijk te hanteren, vrij stromende deeltjes.

Benieuwd naar het potentieel van Fidesse® voor uw producten?

Ontmoet ons op de Fi Europe in Frankfurt, van 28 t/m 30 november, of neem contact op via
fabian.griens@cosunbeetcompany.com of
desiree.potters@cosunbeetcompany.com

Download het leaflet

MENU

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.