MVO

Als betrokken werkgever bekommert Cosun Beet Company zich om de gezondheid, vitaliteit en ontwikkeling van haar medewerkers. Ook van de collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt.

"Kijk naar de mogelijkheden van een persoon"

Anouk Stander, Administratief en Secretarieel Medewerkster Productiestaf, Centraal Kantoor

“Kijk naar de mogelijkheden van een persoon en niet naar diens beperkingen. Verleng desnoods de proefperiode om zeker te weten welke werkzaamheden iemand kan verrichtten. Cosun Beet Company heeft vijf jaar geleden, na mijn opleiding tot secretaresse, eerst gekeken naar wat er mogelijk was om hier aan de slag te gaan.”

“Het is hier hartstikke fijn. Ik heb het helemaal naar mijn zin. Ik doe alle werkzaamheden die een andere secretaresse ook doet. Het enige verschil is de vergrotingssoftware op mijn computer. Ik ben namelijk visueel beperkt. Ik zie als het ware door een rietje. Maar met die software kan ik prima uit de voeten. En ik heb natuurlijk Oske, mijn blindengeleidehond, die hier een eigen plekje heeft. Zij geeft veel gezelligheid. Een hond op de afdeling is goed voor iedereen.”

“Blindengeleidehonden kosten veel geld. Daarom heeft KNGF Geleidehonden een doppenactie opgezet. Van plastic doppen kun je namelijk pallets maken. Elke kilo levert dus geld op, dat naar de hondenschool gaat. Daarom zamelen we zoveel mogelijk plastic doppen in. We zitten al tegen de veertig zakken van zeven kilo, mede dankzij afgekeurde poedersuikerdoppen, die anders weggegooid zouden worden. Al mijn collega’s doen mee. Dat is fantastisch om te zien.”

 

 

MENU

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.