Vitaal in het werk

Met onze ‘expeditie’ ‘Vitaal in het werk’ geven we handen en voeten aan ieders gezondheid en duurzame inzetbaarheid. Wat helpt om vitaal te blijven en wat kan Cosun Beet Company daarin als werkgever betekenen?

Een van de middelen is een jaarlijks vitaliteitsbudget. Medewerkers kunnen dit budget besteden aan onder meer assessments, cursussen persoonlijke ontwikkeling, financieel advies, bijvoorbeeld rondom pensionering, en aan programma’s om meer te bewegen en gezond te eten.

"Trots dat Cosun Beet Company deze ruimte biedt"

Marco Groffen, Medewerker Civiele Dienst, Suikerfabriek Dinteloord

"Vitaal in het werk is een soort denktank om de duurzame inzetbaarheid bij Cosun Beet Company handen en voeten te geven. We ontwikkelen out-of-the-box nieuwe ideeën zodat medewerkers vitaal blijven, plezier in het werk behouden en zich energiek voor ons bedrijf blijven inzetten. Zo maken we onze organisatie gereed voor de toekomst en voor de wensen van medewerkers.”

“Dat met elkaar brainstormen, over zeven thema’s met ieder zo’n tien items, kan tot gekke vragen leiden. Bijvoorbeeld of we over tien jaar ons werk vanuit Ibiza kunnen doen. Maar daardoor is wél het zaadje geplant om nadrukkelijker na te denken over thuis en op locatie werken.”

“Uit de brainstromsessies zijn ook concrete items gekomen die je onder meer terugziet in het cao-overleg, zoals afspraken over flexibelere werktijden. En een vitaliteitsbudget dat medewerkers vanaf 2020 kunnen besteden aan onder meer gezondheidsprogramma’s, sporten en persoonlijke ontwikkeling.”

“Een belangrijk punt voor mij is hoe we met elkaar het werk organiseren. Op onze onderhoudsafdeling werken we aan continu verbeteren, de lat telkens hoger leggen en zo als groep groeien. Daardoor wordt het werk steeds leuker en neemt de teamspirit toe.”

“Ik ben er trots op dat Cosun Beet Company ruimte biedt om van gedachten te wisselen over vitaliteit in het werk en zo zaken als arbeidsomstandigheden te verbeteren.”

 

MENU

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.