De Mens Centraal

Suiker Unie wil naar een lerende organisatie waarin medewerkers altijd openstaan voor elkaars ideeën, kritisch zijn, maar ook regelmatig een compliment geven. Initiatief tonen, eigenaarschap en eigen verantwoordelijkheid dragen zijn andere trefwoorden. Om dat alles te bevorderen heeft Suiker Unie De mens centraal in het leven geroepen.

Dit ontwikkelprogramma sluit aan op de strategie 2025 van Suiker Unie die leidt naar het beste, groenste en innovatiefste suikerbedrijf. In De mens centraal kunnen teams externe coaches – on the job - inschakelen voor problematiek die ze willen verbeteren. Zoals effectiever vergaderen, elkaar aanspreken, delegeren, feedback geven, beter naar elkaar luisteren, enzovoorts. Daarbij vertellen de coaches niet hoe het moet. Ze laten wél zien waar knelpunten zitten, zodat de betrokkenen ze samen kunnen aanpakken.

De resultaten lopen wijd uiteen. Van tijdwinst in overleg tot een beter onderling begrip. En van effectiever samenwerken en snellere besluiten tot een nog leukere werksfeer.

"Samen kom je tot een beter resultaat"

Marian Westerhof, Secretaresse Suikerfabriek Vierverlaten

“Onze ambitie is om de leukste en slimste suikerfabriek van Europa te zijn. Daarvoor heb je gedreven medewerkers nodig die centraal staan in de organisatie. Die in autonoom teamverband graag zelfstandig werken, eigenaarschap en verantwoordelijkheid dragen.”

“Om dat te bereiken, moeten mensen zich gehoord voelen en mee kunnen denken over oplossingen. Door ze te betrekken bij het hele proces, gaan de schouders eronder, ontstaat er een wij-gevoel en lever je met elkaar een goed product af. De organisatie moet bovendien rekening houden met hun persoonlijke behoeftes en belangen. Anderzijds moeten zij in het belang van het bedrijf kunnen denken. Het gaat er dus niet om dat iedereen altijd zijn zin krijgt. Maar door te zeggen wat je op het hart ligt, kan het werk voor jezelf prettiger worden. Daar gaat het over in het meerjarig ontwikkelprogramma De mens centraal.”

“In de werkgroep ben ik, als secretaresse van de plantmanager, de verbindende schakel tussen MT en Onderdeelcommissie van de OR. Door informatie uit zoveel mogelijk hoeken te vergaren, ontstaat er een beter beeld van wat er speelt op de werkvloer. Wat De mens centraal tot nu toe heeft opgeleverd? Een van de dingen is dat mensen zichzelf vaker een spiegel voorhouden, in plaats van direct te oordelen. En ze zijn zich ervan bewust geworden dat als je samen zaken oppakt, je tot een beter resultaat komt. Voor jezelf, maar ook voor de organisatie.”

 

"Dicht bij de mensen staan"

Jan Slachter, Projectleider wtb / productieleider, Suikerfabriek Vierverlaten

“Suiker Unie is een enorm sociaal bedrijf met een techniek erachter waar je je vingers bij aflikt. Die techniek is fantastisch, maar tevens bijzaak. Want wil je de fabriek uitmuntend laten presteren, dan is de mens onze belangrijkste speler.”

“Daarom staan de mensen centraal in het onderhoudsteam dat ik leid en dat de fabrieksinstallatie tijdens de intercampagne weer gereed maakt voor gebruik. Zo hebben we regelmatig overleg. Bijvoorbeeld over wat we in het onderhoud gaan doen, in relatie tot de wensen van het management en de ervaringen in de campagne. Wat vinden jullie ervan? Iedereen kan er zijn ei in kwijt. We dagen ze bovendien uit om na te denken over verbeteringen. Kan het ook anders?”

“Onze medewerkers hebben allerlei achtergronden, opleidingsniveaus, leeftijden en ervaring. We proberen al deze mensen een omgeving te bieden waarin ze zich thuis voelen, afgestemd op elk individu. Daarvoor moet je dicht bij de mensen staan en goed kijken hoe ze in elkaar zitten. Dan ontstaat er openheid en zie je welke behoeftes iemand heeft en waarom hij of zij op een bepaalde manier reageert. Daarna pas kun je er iets aan veranderen.”

“Onze mensen krijgen een vrijheid van werken die je volgens mij nergens tegenkomt. Bovendien kun je per campagne wisselen van functie. Als je vooruitkijkt zijn er heel veel mogelijkheden, zeker voor jonge mensen.”

MENU

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.