Leefomgeving

Samen naar een leefbaar, aantrekkelijk landschap. Dat willen we allemaal. Daarom staan in deze cirkel verbinding, vergroening en veiligheid centraal.

 

Nieuw Prinsenland

Van een mooie omgeving wordt iedereen blij. Daarom zijn we in 2021 we met deze cirkel aangesloten op de landschapsvisie voor Nieuw Prinsenland, het agro- en foodcluster waar het hoofdkantoor en één van de suikerfabrieken van Cosun Beet Company gevestigd is zijn. We zoeken naar kansen in de directe omgeving van de fabriek die niet alleen mooi, maar ook nuttig zijn. Initiatieven die de veerkracht van de ecosystemen verbeteren. 

App voor biodiversiteit

Een veerkrachtig ecosysteem omvat onder andere (landbouw)insecten die we graag willen verwelkomen in ons gebied. Om te weten of deze insecten er zijn – en natuurlijk ook om te ontdekken of er ongewenste insecten zijn – breiden we de app ObsIdentify uit met (landbouw)insecten die we graag in ons gebied willen hebben, omdat ze kunnen bijdragen aan biodiversiteit en natuurlijke plaagregulatie.

Partners: Gemeente Steenbergen, Provincie Noord-Brabant en Naturalis, Samenstichting Stampersgat, Bijenlandschap West-Brabant en HAS

MENU