Innovatie

Cosun Beet Company streeft ernaar om zoveel mogelijk waarde toe te voegen aan de keten. We werken intensief aan innovatie van producten en processen om zo de suikerbiet optimaal te benutten. We kennen geen afval, alle reststromen worden verwerkt tot bijvoorbeeld diervoeding, groen gas of biobased producten. Cosun Beet Company is daarmee een aantrekkelijke partner voor nieuwe partijen zoals de chemische industrie, die biochemische producten uit restproducten wil maken.

Cosun innovation center
Dé ontmoetingsplaats voor innovatie en ontwikkeling.

Met het oog op het belang van R&D voor onze toekomst werkt Cosun Beet Company nauw samen met de Cosun-businessgroepen. In 2017 is het Cosun innovation center geopend, een kennis- en expertisecentrum op het gebied van productontwikkeling, procestechnologie, analyse en onderzoek. Deze high-tech campus beschikt over diverse laboratoria (analyse, productontwikkeling, microbiologie en non-food), een compleet geoutilleerde ruimte voor sensorisch onderzoek, twaalf vergaderruimtes en een inpandige proeffabriek.

Cosun Beet Company maakt intensief gebruik van deze faciliteiten en zet het in als ontmoetingsplek met klanten, partners en andere organisaties. Samen kun je sneller resultaat boeken, een goede reden om samenwerking en kennisuitwisseling tussen onderzoekers op deze manier te faciliteren en te stimuleren.

Het pand is gevestigd in Nieuw Prinsenland, nabij Dinteloord, West-Brabant, een locatie met agrofood gerelateerde bedrijvigheid. Sinds 2018 is ook IRS met een eigen Beetlab gevestigd in het het Cosun innovation center.

MENU