Proteïne

De groeiende wereldbevolking voeden op een gezonde en duurzame manier, is een grote maatschappelijke uitdaging. Vanuit dit oogpunt wordt op diverse vlakken kritisch gekeken naar ons huidige dieet en consumptiepatroon. Deze transitie is niet alleen een grote maatschappelijke uitdaging, er worden tegelijkertijd kansen gecreëerd voor onderzoek en innovatie in technologieën en productontwikkeling, voor transformaties en optimalisaties naar een kringlooplandbouwketen.

In december 2018 nam Cosun Beet Company de innovatieve start up Green Protein B.V. over. Het Wageningse bedrijf ontwikkelde een proces om het eiwit RuBisCo uit groene bladeren te winnen, zoals uit suikerbietenblad. Dit hoogwaardige eiwit kan worden toegepast als voedingsingrediënt. Deze productievorm van plantaardig eiwit past niet alleen in de wereldwijde transitie naar plantaardige eiwitbronnen, het brengt zo ook een nog duurzamere verwaarding van de geteelde suikerbietenbiomassa teweeg.

In april 2022 is Cosun Protein gelanceerd in lijn met Cosun strategie Unlock 25 en groei-ambitie op ‘groene’ en gezondheidsbevorderende ingrediënten. Binnen Cosun Protein wordt naast het RuBisCo eiwit uit bietenblad ook het Fava eiwit uit veldbonen vervaardigd. De komende jaren breiden zij het portfolio verder uit, zodat ze producenten voor elke functionaliteit een hoogwaardig eiwit kunnen aanbieden.

Website Cosun Protein

MENU

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.