Functies van suiker

Suiker is vooral bekend als ingrediënt in levensmiddelen zoals zuivel, bakkerijproducten en frisdrank. Daar zorgt suiker voor de zoete smaak. Maar suiker heeft ook andere unieke eigenschappen in levensmiddelen, zoals het verbeteren van stuctuur en verlengen van de houdbaarheid. Zo zorgt het voor volume, bevordert het de luchtigheid van het deeg in een cake of muffin en geeft het tijdens het bakken een aantrekkelijke bruine kleur. Bovendien balanceert suiker basissmaken zoals zuur, bitter en zout in minder zoete of zelfs zure producten.

Suiker past in een gevarieerd voedingspatroon.

Genieten van suiker kan op elk moment van de dag. Verantwoorde consumptie van suiker past in een gevarieerd voedingspatroon, gebaseerd op de richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad. Maar overconsumptie van suiker – net als overconsumptie van andere voedingsmiddelen – is niet gezond.  Geniet gerust van een beetje suiker in de koffie, yoghurt, een koekje of een zelfgebakken cake, maar consumeer met mate.

Meer inspiratie en lekkere recepten

MENU

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.