Kwaliteit en certificering

De kwaliteitszorg bij Cosun Beet Company begint bij de telers. Alleen als de telers een voedselveiligheidcertificaat bezitten, mogen ze bieten aan Cosun Beet Company leveren. Het certificaat garandeert onder meer dat de teelt niet plaatsvindt op een verontreinigd perceel. Verder worden telers gecontroleerd op het gebruik van wettelijk toegestane meststoffen en de dosering ervan. Het certificaat biedt ook de garantie dat het bietenzaad voldoet aan de eisen van Cosun Beet Company.

Certificaten

Certificeringen

In het kwaliteitsmanagementsysteem van Cosun Beet Company staan de eisen en wensen van de klant centraal. Hierbij is voedselveiligheid een belangrijke voorwaarde. Om die veiligheid te garanderen, beschikken we over een goed ingevoerd HACCP-systeem. Onze fabrieken zijn allen gecertificeerd volgens de ISO 22000 norm. De Nederlandse fabrieken beschikken verder over de GFSI of FSSC 22000-norm. Anklam beschikt over de FSSC 22000 norm voor voedselveiligheid. Tevens zijn voor diervoeders de productielocaties in Dinteloord en Vierverlaten gecertificeerd volgens de lokaal geldende norm, GMP+ of QS. Onze kwaliteitsbewaking houdt niet op bij onze eigen processen. Bietentelers en leveranciers van hulpstoffen, technische materialen, verpakkingsmaterialen en diensten zijn zeer nauw betrokken bij de kwaliteit en voedselveiligheid.

Andere certificaten
- Milieu volgens ISO 14001  

Tracking & Tracing (T&T)
Cosun Beet Company heeft een traceerbaarheidssysteem geïmplementeerd dat haar grondstoffen, ingrediënten, producten en verpakkingen kan traceren, zowel vooruit als achteruit. Cosun Beet Company voldoet hiermee aan de traceerbaarheidseisen van de General Food Law (GFL) voor de levensmiddelen- en diervoederbranche en GFSI-certificering. In het T&T-systeem is belangrijke informatie 24 uur per dag online beschikbaar.

Total Productive Maintenance (TPM)
Een optimaal draaiend productieproces is van wezenlijk belang voor een duurzame bedrijfsvoering. Cosun Beet Company heeft daarom het Total Productive Maintenance (TPM) ingevoerd. Daarbij brengen onze medewerkers in teamverband verbeteringen aan in de processen. Via TPM verhogen we de productiviteit en verminderen we de verliezen en verspillingen.

MENU

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.