Suiker en gezondheid

Cosun Beet Company vindt voorlichting over een gezonde leefstijl belangrijk en specifiek over het gebruik van suiker. De westerse wereld kampt met een toename van welvaartsziekten, zoals overgewicht en obesitas. Cosun Beet Company voelt zich geroepen om mee te denken over oplossingen hiervoor.

Download meer informatie over:

Verantwoorde consumptie van suiker past in een gevarieerd voedingspatroon. Maar overconsumptie van suiker - net als overconsumptie van andere voedingsmiddelen - is niet gezond. Suiker is een zoete smaakmaker dat in allerlei voedingsmiddelen wordt verwerkt. Als je meer wilt weten over hoeveel suiker er in een product verwerkt is, raadpleeg dan de verpakking van het product. Mocht je op zoek zijn naar overige informatie over suiker, dan kan onderstaande informatie je verder helpen.

Voor professionals: Kenniscentrum suiker & voeding
Kenniscentrum verricht onderzoek naar en vergaart wetenschappelijke  informatie over de relatie tussen suikergebruik en gezondheid. Zij geeft voorlichting aan gezondheidsprofessionals (diëtisten, voedingsdeskundigen, artsen, etc.).

Kenniscentrum suiker en voeding

Voor consumenten: suikerinfo.nl
Hoe wordt suiker gemaakt? Hoeveel suiker eet men per jaar? Wat is suikerziekte? Consumenten die betrouwbare en praktische informatie zoeken over suiker en koolhydraten kunnen terecht op onderstaande website.

Suikerinfo voor consumenten

Duidelijke informatie op de verpakking
Ook op andere manieren draagt Cosun Beet Company bij aan haar verantwoordelijkheid. Duidelijke informatievoorziening vinden we heel belangrijk. Op de consumentenverpakkingen van Van Gilse staat de voedingswaarde van het product vermeld en worden consumenten gewezen op het belang van een gezonde voeding en een actieve leefstijl.

Van Gilse

MENU

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.