Betacal®

Bij de productie van suiker uit suikerbieten wordt kalk gebruikt om verschillende organische niet-suikers uit ruwsap te zuiveren. Het nevenproduct van deze zuivering is Betacal® een kalkmeststof bestaande uit koolzure kalk en organisch restmateriaal uit suikerbieten. Door de fijne structuur van Betacal® zijn snel de voordelen van kalkbemesting zichtbaar: pH-onderhoud en verbetering in bodemstructuur. Daarom is Betacal® een uitermate geschikte kalkmeststof van de akker voor de akker.

Meer informatie over de voordelen en samenstelling van Betacal®

Dé kalkmeststof Betacal® in gebruik

Betacal® is de snelst werkende kalkmeststof die beschikbaar is voor de landbouw. Teeltopbrengsten worden mede bepaald door de bodemvruchtbaarheid en de bodemstructuur. Betacal® heeft een gunstige invloed op deze factoren. Daarnaast is het een pH-regelaar en kan het de pH snel op het gewenste niveau brengen. Uniek aan Betacal® als kalkmeststof is het productieproces. Omdat Betacal® een restproduct is vanuit de suikerbietenverwerking bevat het ook voedingsstoffen uit de suikerbieten. Deze worden bij gebruik ook weer aan de grond geleverd.  

Interesse gekregen in Betacal®? Neem contact op met de contactpersoon van de Agrarische Dienst in uw regio, bekijk hier het overzicht met contactpersonen. Bent u lid van Cosun? Bekijk dan hier de telerregeling.
 

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom Betacal®? Binnenkort verschijnt de Betacal® -nieuwsbrief, schrijf je hier in: 

* verplichte velden

 

 

MENU

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.