Biologische suiker - verwerking

De eerste biologische bietencampagne in Anklam staat in 2023 gepland. De bietencampagne wordt onderbroken ten behoeve van de biologische verwerking. Zo wordt de maximale groeiperiode van de biologische suikerbieten volledig benut en wordt maximaal rendement behaald. Naar verwachting wordt in de biologische bietencampagne van 2023 als eerste stap biologisch diksap gemaakt, dat tot aan het voorjaar van 2024 zal worden opgeslagen. Dan wordt het verder verwerkt tot biologisch suiker in de diksapcampagne.

Biologische suiker in duurzame verpakking

De biologische suiker zal worden verpakt in zakken van bietenpapier, geheel vanuit het oogpunt van duurzaamheid. Wij zetten namelijk in op volledig gebruik van de biet. Naast biologische suiker worden ook de bijproducten zoals kalk, bietenpulp en melasse benut. De regionale bedrijven hebben veel baat bij de productie van deze waardevolle biologische voeders omdat deze tot nu toe niet beschikbaar zijn in het noordoosten van Duitsland en alleen via lange transportroutes kunnen worden verkregen.

MENU

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.