Biologische suiker - verwerking

De eerste biologische bietencampagne in Anklam staat in 2023 gepland. Tot die tijd worden de biologisch geteelde bieten per trein naar Zwitserland vervoerd en hier verwerkt tot biologische suiker. In april werden de eerste tonnen van onze in Zwitserland geproduceerde biologische suiker verkocht, met ondersteuning van het Nederlandse verkoopteam.

Eerste biologische campagne in 2023

De eerste campagne voor biologische bieten in 2023 zal een week duren. De campagne is mogelijk omdat steeds meer telers overtuigd zijn van biologische bietenteelt. In 2021 waren er tien bedrijven met biologische bietenteelt op 236 ha; dit jaar is het areaal al meer dan 500 hectare. Voor 2023 is een areaal van 900 tot 1000 ha gepland. Dit zou Cosun Beet Company in Anklam een opbrengst van 6.600 ton biologische suiker moeten opleveren. Om deze suiker te mogen produceren is ook de biocertificering afgerond. Voorwaarde is de strikte scheiding van de producten tot aan de levering aan de klant, die ook bij biologische suiker het hele jaar door plaatsvindt. Ter voorbereiding hiervan wordt een nieuwe suikersilo gebouwd met een volume van 20.000 ton, waarin de biologische suiker wordt opgeslagen. Daarnaast moet worden geïnvesteerd in een nieuwe verpakkingsinstallatie. In Anklam bedraagt het kleinste zakvolume namelijk 50 kg, terwijl de consument om zakken vraagt van 10 tot 25 kg. Vanaf het moment dat het product direct in Anklam wordt verwerkt en verpakt, voldoet ook het verpakken aan de duurzaamheidsgedachte: de biologische suiker wordt in zakken van bietenpapier verpakt. Op deze manier werken we aan een duurzame uitbreiding van ons assortiment. 
 

MENU

Wij gebruiken functionele en analytische cookies om een goede werking van onze website te kunnen garanderen en onze website gebruiksvriendelijker te maken. Wanneer je op 'doorgaan' klikt, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies.