Basiskenmerken
- Wit helder kristal met gemiddelde korrelgrootte van 0,5 tot 1 mm.
- Hoge zoetkracht; geeft zuivere zoete smaak aan levensmiddelen.
- Bereid uit suikerbieten of suikerriet.
- Kristalsuiker standaard SU is witsuiker (cat. 2) in overeenstemming met richtlijn 2001/111/EC.
- Diverse additionele functionele eigenschappen voor voedingsmiddelen.
Standaard/gezeefd | |
Min. 99.7 | Saccharose (%) |
Max. 30 | Kleur in oplossing (IE) |
Max. 2,5 | Kleurtype (Braunschweig) |
Max. 0,016 | Asgehalte (%) |
Max. 0,05 | Vochtgehalte (%) |
Functionaliteit bij toepassing
|
Zoet |
Volume |
Textuur |
Aroma/ |
Vriespuntverlaging |
Kleurvorming |
Vochtregulatie |
Fermentatie |
Houdbaar |
Koek en banket |
● |
● |
● |
● |
|
● |
● |
● |
● |
Frisdranken |
● |
|
● |
● |
|
|
|
|
|
Jam |
● |
● |
● |
● |
|
|
|
|
● |
Farma |
● |
● |
|
● |
|
|
|
|
|
Sauzen/Dressing |
● |
|
● |
● |
|
|
● |
|
● |
Suikerwerk/Chocolade |
● |
● |
● |
● |
|
|
|
|
● |
Zuivel/IJs |
● |
|
● |
● |
● |
|
|
● |
|
Zeefsoorten
Het assortiment gezeefde kristalsuikers gaat van 0,2 tot 2,5 millimeter in tien verschillende zeefsoorten. Voor elke toepassing is er de meest geschikte zeefsoort.
Functionele voordelen zeefsoorten:
- De luchtigheid, volume van koekjes worden verbeterd door het gebruik van de juiste zeefsoort.
- Fijne zeefsoorten zijn preciezer en sneller te doseren en beter te sturen op oplossnelheid.
- Fijne suiker is de ideale suiker voor suikercoating op gomsnoepjes en voor drageerproducten.
- Grove zeefsoorten worden vooral toegepast als strooi- of decoratiesuiker.
- Bij het bakken op hoge temperaturen blijft de kristalvorm gehandhaafd.
- Grove suiker geeft een mooi visueel en smakelijk/knapperig effect.

Toepassingen zeefsoorten
|
Premixen |
Instant- |
Koekjes |
Schuim |
Gebak/ |
Cereals |
Malen |
Decoratie |
Coaten |
Speciaal extra fijn |
● |
|
|
|
|
|
|
|
● |
Extra fijn |
● |
● |
|
● |
● |
● |
|
|
● |
Fijn |
● |
● |
|
|
|
● |
|
|
● |
Middel fijn |
|
|
● |
|
|
|
|
|
|
Middel |
|
|
● |
|
|
|
|
|
|
Middel extra |
|
|
|
|
|
|
● |
|
|
Middel grof |
|
|
|
|
|
|
● |
|
|
Grof |
|
|
|
|
|
|
|
● |
|
Extra grof |
|
|
|
|
|
|
|
● |
|
Super grof |
|
|
|
|
|
|
|
● |
|