Basiskenmerken suikerstropen:

  • Verkregen uit het kooksel van suikerbieten.
  • Product is gezuiverd, gefiltreerd en gepasteuriseerd.
  • Donkerbruin van kleur.
  • Aromatisch (zoet/zout) van smaak.
  • Stroperig.
  • Lang houdbaar.

 

°Brix Invertsuiker (%) Sacharose (%) Totaal suiker (%)
Industriestroop speciaal 79 38-45 30-35 70-72
Donkere suikerstroop 82 38-45 30-35 71-73
Melado® 81 23-33 33-43 64-66
Gezuiverde melasse 80-81 10-20 37-47 55-57
DB-stropen*        

* Diverse mengsels van biet- en/ of rietmelasse met een eigen suikerspectrum.

Functionele voordelen bij applicatie

Product

Karakteristieken

Toepassingen

Voordelen

Industriestroop speciaal

  • Donkerbruin van kleur en aromatisch van smaak
  • Zoet/zout balans: meest zoet van de donkere stropen in het assortiment

 

  • Bakkerijproducten

 

  • Ontbijtgranen

 

  • Mueslirepen

 

  • Stroopwafelstroop

 

  • Hoestsiropen

 

 




 

  • Grote variëteit in karakteristieke smaken


 

  • Lang houdbaar

 

  • Wanneer aangeleverd op hoge temperatuur makkelijk verpompbaar en direct verwerkbaar in uw productieproces

 

  • Natuurlijk product (zonder E-nummers)

Donkere suikerstroop

  • Donkerder bruin van kleur dan Industriestroop speciaal
  • Eveneens aromatisch van smaak
  • Iets minder zoet dan Industriestroop speciaal
  • Visceuzer dan Industriestroop speciaal vanwege de hogere Brix-waarde

Melado

  • Een hoger gehalte aan melasse
  • Donkerder van kleur dan Donkere suikerstroop
  • Sterker van smaak dan Donkere suikerstroop

 

  • Belangrijke smaakmaker in bijv. drop, ketjap, soep, sauzen, marinades, dressings, battermixen

 

  • Als natuurlijke kleurstof in bijv. (rogge) brood, donkere cakeproducten, ontbijtgranen en suikerwerk (bijv. gelatinegom)

Gezuiverde melasse

  • Meest donkere en zoute stroop met kenmerkende smaak

DB-stroop

  • Mengsel van verschillende melasses (riet en biet)
MENU